Rough Idle-Ryobi Trimmer CS30-Help

Reply

  #1  
Old 05-29-10, 08:00 AM
Member
Thread Starter
Join Date: May 2010
Location: USA
Posts: 27
Arrow Rough Idle-Ryobi Trimmer CS30-Help

I have a Ryobi CS30 string trimmer Model RY30020B year 2005.

It will start fine and idle. After running a few minutes you use it to cut and release to idle it will die out. The spark plug looks fine, air filter is clean, gas mix is fresh. When acclerating it is still missing and running rough. Whwn you let go it will die out. I need some good starting points. It will even do this with the spool head off too. Starts great. Need help.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 05-29-10, 10:12 AM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,817
Sounds like carburetor trouble. Check the fuel lines and primer for cracks/holes and if none, open the carb and clean it out.
 
  #3  
Old 05-30-10, 04:43 PM
Member
Thread Starter
Join Date: May 2010
Location: USA
Posts: 27
Cheese -- any information on instructions of opening up the carburetor? Any video links or instructions? Thanks
 
  #4  
Old 05-30-10, 08:56 PM
hopkinsr2's Avatar
Member
Join Date: Feb 2005
Location: canada
Posts: 1,561
Take it apart & put a kit in it.. When you find out the manufacturer of the carb, go to there website, Most of them have a manual online & they will help you a lot... Roger
 
  #5  
Old 05-31-10, 12:50 PM
Member
Thread Starter
Join Date: May 2010
Location: USA
Posts: 27
It is a WalBro looks like a number on it of 512.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes