Help

Reply

  #1  
Old 07-06-10, 09:12 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2010
Location: usa
Posts: 2
Help

I have a question about a 24 hp intec engine I have on a craftsman lawn tractor .The motor only has 30 hours on it and is just started to run rough with slight backfire and loss of power ,but it does not stall out at all just is not running smooth at all .It has just started doing this yesterday for the first time.Nothing that I know of has changed with it ,I checked the air cleaner and it was clean .The mower is only 2 yrs old , could it be water in the gas? Any help would be greatly appreciated. Thank you , Dave
 
Sponsored Links
  #2  
Old 07-06-10, 10:23 AM
indypower1's Avatar
Member
Join Date: May 2009
Location: Lake Winnipesaukee, New Hampshire
Posts: 634
Yes, water in the gas could cause your problem. Also a gummed up carb. Stale gas (over 30 days old) could cause the problem.
 
  #3  
Old 07-06-10, 10:50 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2010
Location: usa
Posts: 2
Thank you Indypowwer1 I put some gas in that was from last winter in it , it was just the last bit about a quart of it ,but it was treated with stabil over the winter I thoutght it would be ok!!!! Maybe not , my fault I guess for believing the directions on the bottle. I had a lot of gas in it before I put that quart of it in but it was the same gas from that can I added the week before it holds a few gallons. It ran fine the week before with it also that puzzles me.Thank you for your great ideas I will try fresh gas first. Dave
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes