Welcome to the DoItYourself Forums!

To post questions, help other DIYers and reduce advertising (like the one on your left), join our DIY community. It's free!

Craftsman Air Compressor Pressure Issue


nrowles's Avatar
Member

Join Date: May 2011
Posts: 68
PA

05-25-11, 06:26 AM   #1  
Craftsman Air Compressor Pressure Issue

I have a craftsman oiless air compressor. All tools that I attach have low pressure to start. After I hold the attachment wide open for about 10 seconds, it will eventually break loose and the air flows normally. Once I let off the attachment and try to use again, it does the same thing. It seems like it could be a valve or something. Example: I have an attachment for pumping tires that has a handle. I have my compressor set at 80 psi but when I initially hold the handle it is only blowing maybe 5 psi. After holding the handle for about 10 seconds, it "breaks loose" and the air flows freely at 80 psi. I need to have the compressor set at 65 psi or more or it will not even "break loose". What is going on here?

 
Sponsored Links
marksr's Avatar
Forum Topic Moderator

Join Date: Mar 2005
Posts: 42,798
TN

05-25-11, 02:00 PM   #2  
Welcome to the forums!

My 1st thought was you might not be oiling the tools before using them but that wouldn't apply to an air chuck. Look for obstructions in the air hose. If you bypass the hose and plug an air tool directly into where it comes out of the regulator - does that make a difference?


retired painter/contractor avid DIYer

 
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator

Join Date: Jul 2001
Posts: 16,567
GA

05-25-11, 04:11 PM   #3  
Kinda sounds to me like the coupling at the end of the hose might be messed up.


"Who is John Galt?" - Ayn Rand (Atlas Shrugged)

God bless!

 
Search this Thread