Welcome to the DoItYourself Forums!

To post questions, help other DIYers and reduce advertising (like the one on your left), join our DIY community. It's free!

problem with Walbro carb with fuel Solonoid


Retrocede's Avatar
Member

Join Date: Jun 2011
Posts: 1
NY

06-27-11, 05:59 PM   #1  
problem with Walbro carb with fuel Solonoid

I have a Kohler 16 OHV on a LT1000 mower. It has a Walro carb with the electronic fuel Solonoid. Engine runs fine for about 20 -30 minutes, then stalls out. It will restart but will only run a few minutes. Not sure if this is a bad solonoid, fuel filter or what. when it cools down, it will run for another 20 minutes or so. Any help will be greatly appreciated.

Thanks,
Retrocede

 
Sponsored Links
geogrubb's Avatar
Member

Join Date: Jun 2006
Posts: 2,333
MO

06-27-11, 07:57 PM   #2  
Posted By: Retrocede I have a Kohler 16 OHV on a LT1000 mower. It has a Walro carb with the electronic fuel Solonoid. Engine runs fine for about 20 -30 minutes, then stalls out. It will restart but will only run a few minutes. Not sure if this is a bad solonoid, fuel filter or what. when it cools down, it will run for another 20 minutes or so. Any help will be greatly appreciated.

Thanks,
Retrocede

When it starts to die remove the fuel cap to see if it will continue, maybe the cap isn't venting properly. Have a good one. Geo

 
38racing's Avatar
Member

Join Date: Oct 2007
Posts: 325
CANADA

06-28-11, 07:02 AM   #3  
look for any crap in line from tank to carb that could reduce fuel flow. If gravity fed just pull line off carb and check flow rate. Had a Kubota act like that , had crap in the filter/shutoff assembly.

 
Search this Thread