New Briggs and Stratton motor on old snapper...ISSUES. PLEASE HELP!

Reply

  #1  
Old 07-04-11, 01:11 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2011
Location: us
Posts: 2
New Briggs and Stratton motor on old snapper...ISSUES. PLEASE HELP!

Hello.

I recently threw a rod on my old Snapper. I replaced the motor with a new B&S PowerBuilt 17.5 HP engine. After installing, (and filling with oil) I tried to crank it up. In my haste I had forgotten to activate the pressure switch in the seat. It turned over 4 or 5 times, turned slowly, and then wouldn't turn at all. I found out that I had apparently ruined my ignition relay, because if I jumped out the terminals, the starter would attempt to start the engine. I have tried turning the crank manually by twisting the drive plate/shaft with no success. The manual is of no help. Somebody please help me!!

-Justin
 
Sponsored Links
  #2  
Old 07-04-11, 01:24 PM
Forum Topic Moderator
Join Date: Oct 2002
Location: Hamilton County, Ohio
Posts: 4,288
Check the battery condition. If you don't have 12.5 volts or so when trying to crank, it's time for a new battery.

You can try to jump start it off a car battery. Make sure the car is turned off and the cables are hooked up correctly.
 
  #3  
Old 07-04-11, 01:27 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2011
Location: us
Posts: 2
Sorry, I forgot to mention I bought a new battery with the motor. My charger says its fully charged. I got 12..75 vDC at the relay terminals.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes