Replaced Karcher Pressure washer pump

Reply

  #1  
Old 07-14-11, 03:39 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2011
Location: USA
Posts: 4
Replaced Karcher Pressure washer pump

I smelled rubber burning after I replaced the pump. What could be the problem?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 07-14-11, 07:08 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,575
Knowing what you have might help, since there are a zillion different pump/engine configurations. What part is rubber? That might lead you in the right direction.
 
  #3  
Old 07-17-11, 06:51 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2011
Location: USA
Posts: 4
Taking the pump apart again today.
Everything seemed to work during the initial start-up; except the burning smell from the pump area. I did notice a rubber seal on the bottom of the Honda engine around the vertical shaft. I did not notice any lubricating fluid escaping from the vertical shaft area when I removed old pump. Scratching my head as to why I saw smoke and smelled rubber burning.
 
  #4  
Old 07-17-11, 07:07 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2011
Location: USA
Posts: 4
I apologize....removing the replacement pump from the engine would have been a better description.
 
  #5  
Old 07-18-11, 09:44 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2011
Location: USA
Posts: 4
Replaced transmission /pump assembly; worked fine. Noticed smoke so I shut it down. Smoke smelled like rubber. Pushed/tilted pressure washer back to see underneath, oil poured out between engine and transmission area? Did not see a seal when old transmission/pump assembly was removed. Do not see how the oil is escaping from crankcase.
 
  #6  
Old 07-18-11, 04:37 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,575
We still don't know what you have. Without info only you can provide us with, we would be only making wild guesses.
 
  #7  
Old 09-11-11, 08:18 AM
RachelRoberts's Avatar
Member
Join Date: Sep 2011
Location: United States
Posts: 1
I also have a warranty claim on the lance connector with the patio plus (130.2 gerni)
and customer service was great, new parts arrived in Brisbane from Sydney within 48hrs
 

Last edited by Shadeladie; 09-11-11 at 11:07 AM. Reason: Link removed. Advertising not allowed.
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 05:31 PM.