Tecumseh engined lawn mower

Reply

  #1  
Old 06-22-12, 03:32 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2012
Posts: 1
Tecumseh engined lawn mower

Hi All, I have a mower fitted with a LAVR 172 Tecumseh engine. The mower was running well but stopped, I had no spark. I couldn't see anything wrong, I checked the points, changed the spark plug, changed the condenser and when all that failed I changed the coil for a new one. I still have no spark.
I bought an ignition tester and have tried that. The red LED lights up no problem but the orange neon is out - not even a glimmer. An option that is not mentioned on the instruction sheet that comes with it!! What does this combination mean?
I have looked into adjusting the clearance between the magnet in the flywheel but that is fixed and cannot be adjusted. Disconnecting the shorting wire doesn't make any difference either. There are no points of contact where the insulation on the wires might have rubbed thru - I have had that happen before.
So pray tell me what next I have to do?
Thank you
Ian
 
Sponsored Links
  #2  
Old 06-22-12, 09:50 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,813
I don't know anything about your tester, but if you took the coil off, did you set the air gap?
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes