generac power washer

Reply

  #1  
Old 06-30-12, 09:33 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2012
Posts: 3
generac power washer

I have a generac mod 01439-0 power washer, 6 hp briggs, 2100 psi/2.0 gpm. When I initially start it I have high pressure through the wand. If I release the trigger and reapply it, the pressure drops to low and will not return to high unless I shut the unit down and restart it. The engine runs good and as long as I keep the trigger depressed the pump seems to hold high pressure. I have checked all the filters, screens and lines and all seem to be clear of obstructions.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 06-30-12, 06:56 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,575
Sounds like the unloader is sticking.
 
  #3  
Old 06-30-12, 07:16 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2012
Posts: 3
generac power washer

Is there anything I can use to flush out the pump and free up the unloader or will I have to disassemble and clean it?
 
  #4  
Old 06-30-12, 07:19 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2012
Posts: 3
Is there anyting I can use to flush out the pump and free up the unloader or will I have to disassemble and clean it?
 
  #5  
Old 06-30-12, 11:52 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,575
It needs to come apart and be cleaned.
 
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 02:30 PM.