snapper s31sst weed eater


  #1  
Old 08-23-12, 02:12 PM
D
Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2012
Posts: 2
Received 0 Votes on 0 Posts
snapper s31sst weed eater

I have the weed eater above that is not working correctly, it worked fine last week but today it is not acting like it should pulling the rope. It feels like the exhaust valve isn't opening up! its hard to pull and jerks like the compression is not being expelled. pulling the spark plug out and it pulls nice and easy. Any ideas on the problem for this or is it time to get a new one??
thanks
 
  #2  
Old 08-24-12, 10:27 AM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 17,603
Received 54 Votes on 49 Posts
Well, that is a 2-stroke trimmer, so it doesn't have an exhaust valve. Normally when a 2-stroke gets hard to pull like high compression, it's because the engine is flooded with gas and/or it was flooded but the gas evaporated and left a lot of oil behind. Is the spark plug wet? Does it look wet when looking in the spark plug hole?
 
  #3  
Old 08-25-12, 08:21 PM
D
Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2012
Posts: 2
Received 0 Votes on 0 Posts
no the piston and plug look normal, and it will pull easy with the plug out, but then hard again with the plug back in.
 
  #4  
Old 08-26-12, 12:53 AM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 17,603
Received 54 Votes on 49 Posts
I'd say you have bad bearings on the crankshaft.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description: