I added a starter to my tecumseh generator motor

Reply

  #1  
Old 02-26-13, 06:12 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2013
Location: usa
Posts: 2
Received 0 Votes on 0 Posts
I added a starter to my tecumseh generator motor

I added a 12v starter to my Generac generator with a Tecumseh 10hp Hm100. it turns over but my battery cables melt when I crank it. I disconnected the starter wire from the starter and the wires to the battery seamed fine.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 02-26-13, 10:08 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 17,250
Received 22 Votes on 19 Posts
That would mean either the battery cables are too small, or the starter is severely shorted/over amping.
 
  #3  
Old 02-27-13, 12:12 PM
Member
Join Date: Oct 2007
Location: ontario,canada
Posts: 325
Received 0 Votes on 0 Posts
or some very bad connections
 
  #4  
Old 02-27-13, 12:18 PM
Justin Smith's Avatar
Member
Join Date: Dec 2010
Location: Cressona, Pa, USA
Posts: 2,546
Received 0 Votes on 0 Posts
What size wires did you use?
 
  #5  
Old 02-27-13, 03:14 PM
Member
Join Date: Mar 2009
Location: USA
Posts: 683
Received 1 Vote on 1 Post
The starter

How was the polarity? Is it a 12 v starter?
Sid
 
  #6  
Old 03-03-13, 08:52 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2013
Location: usa
Posts: 2
Received 0 Votes on 0 Posts
I checked the connections a couple of times but it looks like I should trying larger wires based on my riding mower as a reference.I used the largest wires I had on hand. I will post my results thanks
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description: