Craftsman rider starts, races, then stalls out....

Reply

  #1  
Old 04-07-13, 05:54 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2013
Posts: 3
Craftsman rider starts, races, then stalls out....

I have an older 30" 13.5hp mid-engine mower, model 536-270211, used to run perfect but this season, it will fire up, motor will race a bit even with the throttle down and after about 8-10sec, dies with a small amount of light colored smoke... fuel is new, gas cap is venting well, no problem in the fuel lines or filter (flows good), air filter is clean. Any ideas?!?!
 
Sponsored Links
  #2  
Old 04-07-13, 06:47 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,814
Sounds like the carburetor is in need of cleaning.
 
  #3  
Old 04-07-13, 08:07 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2013
Posts: 3
that's gonna be my project for tomorrow I think.
 
  #4  
Old 04-08-13, 11:38 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2013
Posts: 3
well no fun.... open up the Carb, cleaned it up really nice, new gaskets, clean jets. it will now idle as long as the choke is on, as soon as I drop it into fast or slow it sputters and dies... this is getting annoying.
 
  #5  
Old 04-08-13, 11:48 AM
Member
Join Date: Oct 2011
Location: USA
Posts: 433
The nut that holds the float bowl on is more than likely plugged up,,,it is also a jet,,clean out all the holes and try it again. There also could be a little jet on the side of the main jet passage,,check and make sure it is open. Good luck
 
  #6  
Old 04-08-13, 07:13 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,814
Yep. It's still clogged. Some of those holes can be really hard to see if they're clogged up.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes