john deere 1538hy ride on mower

Reply

  #1  
Old 05-02-13, 11:39 PM
Member
Thread Starter
Join Date: May 2013
Location: france
Posts: 2
john deere 1538hy ride on mower

hi all this is my first post i have a john deere europro model 1538hy fitted with a hydro drive unit when cutting the grass the other day it started going slower a problem with the drive.now you can put it into forward slow speed and it will drive if you push the leaver forward it stops driving and you get a horrible noise from what sounds like the drive unit the same thing happens in reverse is the trans shot or can you repair it thanks.derek from france
 
Sponsored Links
  #2  
Old 05-03-13, 02:43 AM
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Apr 2013
Location: USA
Posts: 4,297
Have you checked the fluid level, when's the last time the hyd. filter and pump drive belt was changed?
 
  #3  
Old 05-03-13, 05:39 AM
Group Moderator
Join Date: Mar 2003
Location: NC, USA
Posts: 17,763
First, check the belt and it's tension. If it is loose you can loose much of your driving power as the belt slips when climbing hills, accelerating or driving fast. Sometimes the belt can slap and wiggle around making some bad sounds.

After that about all you can somewhat easily do is check the oil level since I don't think you have a replaceable filter on the outside. Beyond that I hope others have some ideas because everything else I'm thinking is internal to the hydrostat.
 
  #4  
Old 05-03-13, 06:48 AM
Member
Thread Starter
Join Date: May 2013
Location: france
Posts: 2
hi thanks for your reply this is a customers machine he has only just got it we have no history there is no oil leaks how do you change the oil and filter please.regards derek
 
  #5  
Old 05-03-13, 07:30 AM
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Apr 2013
Location: USA
Posts: 4,297
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes