Bolens Won't go Uphill

Reply

  #1  
Old 06-29-13, 12:22 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2013
Posts: 1
Bolens Won't go Uphill

I have a Bolens Model number 13AC762F065 i have changed all the belts when i ride on level ground all is fine when i start up a grade the mower stops. I got off the mower to see what was happening and none of the drive pulleys or belts were turning. If i pushed the mower a little it would go..

Any ideas or suggestions ?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 06-29-13, 01:39 PM
31YTech's Avatar
Member
Join Date: Feb 2008
Location: EveryWhere
Posts: 1,263
Hello Mason Thompson,

If this issue just started since installing the new belts try this;

Start the engine and put the speed selector in the fastest position, With the trans shifter in neutral let the clutch out fully then depress and let it out a second time then test drive.

This will center the belts in the variator and apply proper belt tensions.


Good Luck
 
  #3  
Old 06-29-13, 06:58 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,819
I agree with the above advice. That is, if you used genuine belts to replace them with, not fractional belts that you matched up with the old ones.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes