Welcome to the DoItYourself Forums!

To post questions, help other DIYers and reduce advertising (like the one on your left), join our DIY community. It's free!

weed eater not running


gpw_jaw's Avatar
Member

Join Date: Jul 2013
Posts: 3
FL

07-11-13, 10:17 AM   #1  
weed eater not running

i have a poulan pro pole saw model pp446t will not run with less then 3/4 choke. have replaced the carb/fuel lines/filter. will start with full choke but only run with choke at 3/4.turned adjustment screws in and back out 1 turn and 1 1/2 turn no help. had this to repair shop twice before i replaced the carb. but still not fixed. when i got it back the last time i was told that it floods real easy. original problem was could not raise it up to cut branches as it would die.

 
Sponsored Links
butcho's Avatar
Member

Join Date: Dec 2009
Posts: 170
IL

07-11-13, 11:17 AM   #2  
I would think the repair shops would have thought of this but did they check the fuel cap. I worked on a similar problem, and finally after about pulling my hair out,I replaced the fuel cap.

 
marbobj's Avatar
Member

Join Date: May 2006
Posts: 3,658
IA

07-11-13, 07:18 PM   #3  
Was the carb replaced with a new one? If so you may have a vacuum leak. Get it started and idling. Then spray WD40 around the mating surfaces of the carb/gaskets and the end of the crankshaft. If the rpms change you have found a vacuum leak.

 
gpw_jaw's Avatar
Member

Join Date: Jul 2013
Posts: 3
FL

07-17-13, 11:52 AM   #4  
yes the carb was anew one. i wish i could get it to idle. will only run at full throttle at 3/4 choke. cant get to end of crankshaft.

 
Search this Thread