kohler cv20s engine will not charge

Reply

  #1  
Old 07-11-13, 12:50 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2013
Location: usa
Posts: 2
kohler cv20s engine will not charge

Pulled magneto only to find 4 of the 6 magnets stuck very neatly to the stator. I noticed all magnets had a yellow mark on one side. Asked local shops how to reattach, said easy to do. Never mentioned the relationship of the mags. that is + - - +. At this point I need help in I.D.ing the polarity of these 6 mags. What do I look for or do I determine polarity in a different manor? Then reattach because the motor doesnt put out any AC or DC from the regulator. The fist time i attached I affixed w/ all mags showing the yellow dot on the same side. Thanks B.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 07-11-13, 07:38 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,814
Sand the surface under the flywheel where they attach until clean. Mix some JB weld and spread thinly on the back of the magnets and install as you said. If you have them oriented properly, they will repel the magnet next to them, not attract them. (opposites attract).
 
  #3  
Old 07-12-13, 06:27 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2013
Location: usa
Posts: 2
kohler

Thanks that's what I will do, been thinking way too much bout this. It just make sense to have alternating mag. since it is alternating current. Everything else is OK in the system, thanks for the common sense help. Bob.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes