Craftman 6.0 Self-propelled front wheel drive Mower


  #1  
Old 12-12-13, 06:02 PM
C
Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2013
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Craftman 6.0 Mower - front wheel locked up

Hi, I have an issue with the self-propelled drive as below:

- when engaged, the wheel locked up.
- I opened up the cover, I can see the drive belt.
- While the engine is running without engaging the self-propelled drive
the belt and the pulley is working fine.
the wheel is not locked up at all.
- Once I engage the drive
the belt stop running, and it appears loose. pulley does not move
making noise
wheel lockup
- as soon as I stop the engine, the belt tighten up again

This is a 2001 Craftman 6.0
Model: 917.377151

I am thinking that it is issue with the belt.
But how to explain the belt is tight when the engine is not running.

Am I having issue with belt? Would someone help please?
 

Last edited by cnfm626; 12-12-13 at 07:08 PM.
  #2  
Old 12-12-13, 09:15 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 18,012
Received 109 Likes on 99 Posts
Is the engagement cable pulling so hard that it's tilting the pulley toward the engine, causing it to become loose?
 
  #3  
Old 12-13-13, 07:02 AM
C
Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2013
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I checked again this morning. The belt is not running at all when the engine is running.
It appears looser while the engine is running than while it is idle.

The cable appear to be normal, engagement does not change mounting position.
I think I need to get a drive belt.

Any idea where I can get it.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description: