Honda HS520A snowblower - Choke rod and knob disconnected

Reply

  #1  
Old 01-07-14, 03:50 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2006
Location: US
Posts: 6
Honda HS520A snowblower - Choke rod and knob disconnected

I bought Honda HS520A snowblower last month.
It had been working fine until today when I tried to start it again.
When I pulled the choke out, the know along with the rod came off.
(a picture attached)

How do I put it back?

Name:  IMG_2111[1].jpg
Views: 1371
Size:  12.5 KB
 
Sponsored Links
  #2  
Old 01-07-14, 10:57 PM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 45,026
It looks like there is a little plastic sleeve that holds it in place. You appear to be missing it.

Name:  3.jpg
Views: 1193
Size:  5.9 KB

In the parts breakout, part 1, it's called a cord grommet, which looks incorrect.
Parts and Diagrams for Honda HS520 ASA SNOW BLOWER, USA
 
  #3  
Old 01-08-14, 06:22 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2006
Location: US
Posts: 6
PJmax, thank you for replying to my question promptly.

I will look for the plastic piece which I must have dropped.

I looked at the parts' diagram, but I could not figure out which hole the bent end of the choke rod goes into.

Since it has a 'S' curve, it must goes through a hole big enough, but small enough to retain it.

Can you help me find the hole?

Thank you.
 
  #4  
Old 01-12-14, 09:26 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2006
Location: US
Posts: 6
I had a warranty service performed on this....

I was told that I needed to take the cover off to do anything to begin with. I tried to take the cover off and I could not, so I took it to a Honda-authorized repair shop.

Thank you for your help.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes