Craftsman pressure washer engine not turning

Reply

  #1  
Old 01-11-14, 07:12 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2009
Location: USA
Posts: 17
Craftsman pressure washer engine not turning

Hello all. So my pressure washer 3000 psi, began to lose pressure. I decided to take apart the pressure pump and found the problem. With pump removed I attempted to turn the engine with the pull start and it won't go. Just feels as if it's stuck. The engine was working just fine before I removed the pump. Is this normal because the pump is not installed or should the engine turn without pump installed? Just trying to figure out if another issue became present as I removed the pump which required for me to have the engine on its side while pump was removed. Any info appreciated. Thanks
 
Sponsored Links
  #2  
Old 01-11-14, 08:04 PM
Member
Join Date: Jun 2006
Location: St. Louis
Posts: 2,365
If you put the engine on it's side the cylinder probably filled with oil, remove the spark plug then try to turn the engine, be prepared for a mess if the cylinder is full of oil, any time you tilt a 4-cycle engine the carb should be up. Have a good one. Geo
 
  #3  
Old 01-13-14, 02:43 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2009
Location: USA
Posts: 17
That was it. Thanks for your help.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes