Cummins 3000 generator no voltage output

Reply

  #1  
Old 01-12-14, 12:23 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2013
Location: usa
Posts: 5
Cummins 3000 generator no voltage output

Hello, I have a Cummins 3000 Generator with a JF 200 Jiangdong 6.5 hp motor.
the motor starts right up, however, I get no AC output. I had bought a new AVR thinking that was the issue. While replacing the AVR I noticed a broken connector on a wire. I fixed that connection and even with the old AVR, I had power output. Put Generator in back of my pick up and drove home, and got home, an no voltage output, even with new AVR. I re-re-checked my wire connections etc., and see no obvious issues. Brushes look kinda worn down, but it worked before the drive home,
Any ideas on what I can look for here? I have not tested AC while running yet, I did before I got it working, but not since, so I don't have result for the different points. I will do that here soon though. In the mean time, any thoughts????? Thank you in advance for any ideas.
Tom
 
Sponsored Links
  #2  
Old 01-12-14, 12:26 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2013
Location: usa
Posts: 5
p.s.

p.s. I did take the control panel off and check the wire connections, circuit breaker and kill switch, etc. , all looked ok. tested breaker ok
 
  #3  
Old 01-14-14, 09:03 AM
Justin Smith's Avatar
Member
Join Date: Dec 2010
Location: Cressona, Pa, USA
Posts: 2,546
Try flashing it. You can find how-to videos on Youtube.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes