12.5 hp briggs & stratton ohv engine will not run under load


  #1  
Old 02-13-14, 08:10 AM
F
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2014
Location: United States
Posts: 3
Received 0 Votes on 0 Posts
12.5 hp briggs & stratton ohv engine will not run under load

I am trying to help a friend with this unique problem-never run into one like this
the engine runs fine until you engage the blades...this is model number 28v707
riding mower..have replaced the carburetor three times...checked all the pulleys
on the deck...absolutely nothing wrong with them...replaced the coil with known
good one...pulled the bottom cover off and checked the governor...nothing wrong there either...manually moving the governor on the outside of the engine while running makes no difference at all in engine speed. All carburetor springs look
fine and carb idle is set where it should be...anyone got an idea on this one would be most appreciated.
 
  #2  
Old 02-13-14, 12:16 PM
J
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Apr 2013
Location: USA
Posts: 4,294
Received 0 Votes on 0 Posts
Bad seat safety switch.
At least this is what happened on my John Deere.
 
  #3  
Old 02-13-14, 09:55 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 17,627
Received 55 Votes on 50 Posts
And what does it do when you engage the blades? Shut off entirely, bog down, pop and backfire, etc...?
 
  #4  
Old 02-15-14, 04:04 AM
F
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2014
Location: United States
Posts: 3
Received 0 Votes on 0 Posts
engine will run until you get into grass...then bogs down
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description: