Kawasaki FE250 runs rough

Reply

  #1  
Old 05-07-14, 09:32 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2010
Location: Colorado
Posts: 70
Kawasaki FE250 runs rough

I own a Ryan LawnAire 28 with an 8hp Kawasaki FE250 engine. The engine starts fine but seems to stumble and, in general, run rough.

The engine has much less than 100 hours on it despite being a pre-2000 vintage. The unit was first used in Cleveland but I'm using it at 5,000 feet in Colorado. Before digging into this I was hoping to get some insight from some of the online experts who may have some ideas. The aircleaner, while not new, is not terribly dirty and the choke seems to work as designed.

Any help or ideas would be greatly appreciated.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 05-07-14, 10:00 AM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,818
My first thought is probably carburetor. I assume you tried a new plug.
 
  #3  
Old 05-07-14, 10:16 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2010
Location: Colorado
Posts: 70
Thanks Cheese,

I actually haven't touched it. I did check the air cleaner but did that as a matter of spring start up, etc. I can easily swap out the plug and see if that helps but, like you, I feel it's a fuel issue.
The manual indicates that only authorized Kawasaki repair people should mess with the carburetor but it's just a single barrel carburetor. I was hoping someone has some experience with the carburetor on this engine that may have some ideas. Thanks.
 
  #4  
Old 05-07-14, 04:16 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,818
Yeah, it's just a simple carburetor. A normal cleaning may take care of it.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes