John deere gas weed eater not spinning

Reply

  #1  
Old 05-19-14, 06:16 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2009
Location: Atlanta
Posts: 239
John deere gas weed eater not spinning

I've got a john deere weed eater. It's the 2-stroke 50:1 gas oil model. The engine runs fine, but periodically the weed eater part won't spin. I attached the hedge trimmer and the same thing happened. If I jiggle the end and tilt the end up then it'll sometimes start spinning. Is What do I need to get this working again? I looked in the shaft and it looks like the shaft with the square in it is spinning properly.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 05-19-14, 08:29 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,817
Sounds like the motor might need to be pushed down onto the shaft a bit more and the clamp bolts tightened. John deere put their name on a whole bunch of different trimmers, so saying "it's the 2-stroke 50:1 gas oil model" doesn't tell us what you have. The advice I gave would apply to pretty much all of them though, but the specifics would be different according to model.
 
  #3  
Old 05-20-14, 04:56 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2009
Location: Atlanta
Posts: 239
It's a BC1600. How to I push that spinning bolt forward? Is there a screw or clip or something like that?
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes