B&G Starting but not Running

Reply

  #1  
Old 06-25-14, 06:49 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2014
Location: USA
Posts: 1
B&G Starting but not Running

I have a Briggs and Stratton Mower engine, model #42A707, in a MTD riding mower. I can get it started with starting fluid, but it will not continue to run. The parts list shows a 3 screw fuel pump, but I am not sure how it works or if it is the problem. I have cleaned the carb, gas lines, fuel tank, and replaced the fuel filter. Any ideas why it will not keep running? Any help is appreciated.

Thanks!
 
Sponsored Links
  #2  
Old 06-25-14, 09:11 AM
31YTech's Avatar
Member
Join Date: Feb 2008
Location: EveryWhere
Posts: 1,263
Hello mooreddm,


After cranking over or starting with fluid, You can tell if the fuel pump is functioning by removing the large plug on the lower side of the float bowl. If fuel pours out say 2-3 ounces it's working, If you remove the plug and just a little fuel dribbles out it's time for a new pump rebuild kit.

If fuel does pour out as above, You still have a restriction in the main jet or main circuit within the carb body.

Be careful when installing a new pump kit, The small brass looking springs must stay in place. I use a small dab of grease on the plastic pins to hold them in place during re-assembly.


Good Luck
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes