Welcome to the DoItYourself Forums!

To post questions, help other DIYers and reduce advertising (like the one on your left), join our DIY community. It's free!

Primer not getting Gas?? After Carb Rebuid?


biketrax's Avatar
Member

Join Date: Jan 2008
Posts: 308
CT

02-13-15, 09:03 PM   #1  
Primer not getting Gas?? After Carb Rebuid?

I just rebuilt a couple snow blower Carbs (both Tecumseh a 5hp and an 8hp)
The 5 started right up!
The other however is not getting primer gas?? The primer button seems to be getting the suction however no gas is coming thru the hose? I ran air thru it to clear it seems fine? I am not sure how the primer gets its gas? I would guess there may be a yoke from the fuel line. Seems its very buried behind primer button, looks like a bear to take apart. will start to dissect next
Ariens 824 8hp

Snow is coming what's the next step?

 
Sponsored Links
Pulpo's Avatar
Temporarily Suspended

Join Date: Jul 2008
Posts: 10,986
NY

02-14-15, 04:26 AM   #2  
Is there any way you can bypass the primer & get some gas into the hose? Once it starts, it might clear the problem.

 
biketrax's Avatar
Member

Join Date: Jan 2008
Posts: 308
CT

02-14-15, 08:58 PM   #3  
Surgery was inevitable!

So I checked the primer line seemed clear? So it must of been the main fuel line.
I Took the pull starter shroud off and replaced both lines Fuel and primer! Problem solved ! Thinking some debris caught in the line!
Works awesome for the foot of snow that's coming!

 
Pulpo's Avatar
Temporarily Suspended

Join Date: Jul 2008
Posts: 10,986
NY

02-15-15, 06:18 AM   #4  
I'm glad that the problem is solved. Hopefully, the meteorologists will be wrong again, as usual.

 
Search this Thread