Troy Bilt Garden Cultivator


  #1  
Old 03-16-15, 01:58 PM
O
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2006
Location: USA
Posts: 43
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Troy Bilt Garden Cultivator

I have a Troy Bilt garden cultivator model 144tb. The start rope will pull and retract but will not engage the engine to start it. What would be causing this? I really would like to have this going but just don't have money to put it in a repair shop right now. It doesn't seem like it would be something too difficult. Thanks for any help.
 
  #2  
Old 03-16-15, 02:07 PM
A
Member
Join Date: Jan 2013
Location: U.S.A.
Posts: 2,120
Received 73 Likes on 66 Posts
Something in the range of 3-5 bolts should remove the housing with the pull cord so that you can see what is going on inside. Nothing to be afraid of, but I would probably remove it carefully, just in case something has come apart and the spring is waiting to pounce on someone. What brand and model engine is it?
 
  #3  
Old 03-16-15, 02:31 PM
O
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2006
Location: USA
Posts: 43
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I don't find any other numbers except the 144tb on it anywhere. I was able to get the housing with the rope assembly off. With the assembly off, the rope pulls and retracts very smoothly but when I reattach it to the engine it will still pull and retract but you can hear it slipping when it comes up against the resistance of the engine.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description: