Generac xg7000e won't produce power

Reply

  #1  
Old 06-29-15, 03:13 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2015
Posts: 2
Generac xg7000e won't produce power

I have a Generac xg7000e(005798-0) that stopped producing power while running. It has 12.2 hours on the meter and runs great! Was running the whole house and then stopped producing power while continuing to run. Trying to figure out where to start with diagnosis and repair. Here is what I can tell you so far. Fires right up on first pull. Battery is dead so electric start is a no go for now. Hour meter displays just fine. When checking the circuit breakers on the panel, they are all jiggly like I think they are supposed to be until they are tripped. On the 110v receptacles, you can't perform the test/reset, as they won't stick/click into position. When running there is no power meter or lights at all on the panel or any other indication of power. Can someone please help guide me through the process of diagnosis/repair.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 06-29-15, 08:42 AM
Justin Smith's Avatar
Member
Join Date: Dec 2010
Location: Cressona, Pa, USA
Posts: 2,546
First thing I'd check, is the breaker tripped?
 
  #3  
Old 06-29-15, 01:28 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2015
Posts: 2
The breaker buttons do t feel tripped. From my understanding they push out and are stiff when tripped. I am going to try to test for voltage on the backside of the plug panel. See if there is voltage before the breakers that is.
 

Last edited by Shelby04861; 06-29-15 at 01:30 PM. Reason: Additional info
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes