Blade engagement cable broke - again

Reply

  #1  
Old 09-03-16, 10:00 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2013
Location: USA
Posts: 86
Blade engagement cable broke - again

In May of last year the blade engagement cable on my Bolens MTD lawn tractor broke near the engagement lever. At the time the tractor was not quite 9 years old. I replaced the cable back then and it broke again yesterday, in the same area. The lever feels normal, I wonder what could cause it to happen again so soon?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 09-03-16, 11:02 AM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,814
A cheap aftermarket part or rust and grass/dirt buildup on the deck keeping the engagement arm from moving easily.
 
  #3  
Old 09-03-16, 02:32 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2013
Location: USA
Posts: 86
I did clean the deck after, thought buildup of debris may have something to do with it. Will need to keep it clearer than I have been. As far as I can tell the brand of the cable is 'Genuine Parts', so it's certainly aftermarket. I wondered if that had something to do with it.
 
  #4  
Old 09-03-16, 06:27 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,814
I think MTD parts come in a bag marked "genuine parts" with the MTD logo on it and green and white text and background.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes