Another Toro 2 stoke not running well question

Reply

  #1  
Old 12-17-16, 01:25 PM
Marq1's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2016
Location: USA MI
Posts: 2,548
Another Toro 2 stoke not running well question

Toro CR2450. about 6 years old, rebuild the carb 2 years ago.

Starts right up, choke works, but has no power when it enters snow.

I can manually turn the governor linkage on the carb which caused the blower to increase RPM but it's not doing it on it's own.

Ive searched out governor issues without much success, any comments?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 12-19-16, 04:43 PM
Marq1's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2016
Location: USA MI
Posts: 2,548
Found that the throttle connected to the governor was not rotating freely so I pulled the carb off and cleaning/rebuilding.

So looking past the governor linkage it looks like a small flap that pivots upward which moves the linkage.

I need to read more on how this works!
 
  #3  
Old 12-25-16, 01:23 AM
Marq1's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2016
Location: USA MI
Posts: 2,548
Governor is a simple flap/wing that pivots as air comes off the flywheel, nothing complex.

Cleaned carb reinstalled and linkage to the governor was cleaned, it rotates freely now.

Started right up and everything seems in order, need to see how it operates under load, ugh, need some snow!
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes