Ezgo electric cart jerking at start up

Reply

  #1  
Old 03-04-17, 06:03 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2017
Location: Usa
Posts: 1
Ezgo electric cart jerking at start up

I have a 97 36 volt ergo cart with newer batteries, wires, and solinoid". After the cart sits for 24 hours or more it "jerks" when you first try to go forward ( not in reverse) you can tap on solinoid( which I just replaced thinking it was the problem) or put it in reverse and back up 10' or so then back in forward for 10' or so a few times and it will stop the jerking and run fine until it sits again. Any ideas on what it could be or how to trouble shoot?!? Thanks
 
Sponsored Links
  #2  
Old 03-04-17, 07:09 AM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: NJ - USA
Posts: 42,562
The battery wiring and that circuit is critical.
A lot of current flows thru it so that any weak connection becomes immediately evident.

We troubleshoot a problem like yours by connecting a voltmeter to the solenoid and watching it as the cart is moved. The voltage needs to stay in the 36vdc area with charged batteries. If it drops a lot there is a weak link in the battery path that needs to be repaired.
 
  #3  
Old 03-04-17, 05:01 PM
Group Moderator
Join Date: Mar 2003
Location: NC, USA
Posts: 16,705
Describe the "jerking" in more detail? Does it jerk if you depress the accelerator a little bit (for slow speed) and leave it there or does the cart not move? When it jerks are you just stepping down on the accelerator pedal until it moves/jerks?
 
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 08:59 PM.