Troy Bilt 3000 PSI Pressure Washer with Honda motor -- metallic sound


  #1  
Old 07-13-17, 11:01 AM
S
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2014
Location: USA
Posts: 443
Received 0 Votes on 0 Posts
Troy Bilt 3000 PSI Pressure Washer with Honda motor -- metallic sound

Hi all

So, I have a 3 year old pressure washer. Been used about a half dozen times. Oil changed every spring. Pressure Washer Pump Saver after (almost) every use

I used the pressure washer last weekend. Worked fine. However, about 2 hours into the job, I noticed a sharp metallic sound when I would release the wand and let the motor get back to idle.

I turned the unit off, checked the oil (it was fine). And it started right back up. Just wondering if I should call Troy Bilt on this, or if thats just a 'normal sound' as the unit ages? Never heard this sound before, so I doubt its the latter.

This is the unit
https://www.lowes.com/pd/Troy-Bilt-3...liant/50328561

Manual here:
http://www.troybilt.com/wcsstore/Tro...9_OpManual.pdf

Any thoughts appreciated as to what to do next. Thanks!
-K
 
  #2  
Old 07-13-17, 05:28 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 17,633
Received 55 Votes on 50 Posts
No, it's not a normal sound. The engine mounting bolts may be loose or something worse may be happening.
 
  #3  
Old 07-14-17, 04:26 AM
Geochurchi's Avatar
Member
Join Date: Nov 2012
Location: United States
Posts: 5,049
Received 91 Votes on 86 Posts
How hard is it to separate the pump from the motor to see which is making the noise? just a thought.
Geo
 
  #4  
Old 07-14-17, 01:27 PM
S
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2014
Location: USA
Posts: 443
Received 0 Votes on 0 Posts
Hmmm.. I am not as mechanically inclined as I once was. This is a relatively new(ish) unit. I dont want to introduce new issues while trying to solve a minor one... :-/

Maybe I should call the authorized repair place.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description: