power washer pressure issue valve removal

Reply

  #1  
Old 07-23-17, 09:49 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2017
Location: United States
Posts: 3
power washer pressure issue valve removal

I have an old Generac G21 pressure washer.I am attempting to change the uploader valve/kit and am stuck. the model number is 1536-1. This is the one with the nylon nut that was impossible to get out. So now am at the point of trying to get the brass piece that is in the bottom of the cavity out, nothing to grab. any suggestions? This is not a normal valve set up. I am assuming this is the issue as the motor,briggs & stratton runs great but stalls unless trigger pressure is released then no pressure after initial release. then same cycle repeats
 
Sponsored Links
  #2  
Old 07-23-17, 01:27 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,818
Welcome to Doityourself hereforareason!
Sorry, but my experience with these is not good. Good luck getting it apart, I've thrown away those pumps because of what you described. I've destroyed the plastic plug to get it out and then the unloader still would not come out... it's a disposable pump.
 
  #3  
Old 07-23-17, 03:08 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2017
Location: United States
Posts: 3
thank you for the reply I had seen a previous post about this type from you. I got the kit,need to for the nut, $18 then the fun started. I was hoping for a cure that I was not seeing. Do you think if I was able to get that out it would be the culprit? Trying to decide if it is worth the time, or worth a new pump , or sell the thing, as the engine is strong, and get a new one. Desire to fix things isn't as strong as it was 20 years ago.
 
  #4  
Old 07-23-17, 08:35 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,818
If you can get it out, that is the likely problem as you suspect. If you manage to get the plug out and see a lot of white chalky looking stuff inside, you probably won't get the unloader out. I hope you can.
 
  #5  
Old 08-13-17, 03:11 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2017
Location: United States
Posts: 3
Any help is welcomed!! I have now got the uploader assemble replaced,yea. However but still have the same issue. It will run for about 5-7 seconds and then dies unless I release the pressure by squeezing the trigger. do the 3 brass bolts on the side have anything to do with the pressure release?
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes