My B&S motor start but turn off after 15 sec aprox


  #1  
Old 06-24-18, 05:22 PM
R
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2018
Location: United States
Posts: 2
Received 0 Votes on 0 Posts
My B&S motor start but turn off after 15 sec aprox

I bought an old Craftman LT1000 with B&S motor 16.5 IC OHV. I already changed: oil, air filter, gas filter, battery, Start and carburetor. The motor start but after 15 sec approx turn off and I have to wait to start again the motor (crank but don't start). I already test with the fuel tank cap open or close, open holes in the muffler,.... Somebody can recommend something additionally to do?. Thanks in advance for the help.
 
  #2  
Old 06-24-18, 06:05 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 17,600
Received 54 Votes on 49 Posts
Check fuel flow into the carburetor bowl. Is it a tiny trickle or steady stream?
 
  #3  
Old 06-25-18, 05:42 AM
O
Member
Join Date: Dec 2006
Location: Canada
Posts: 692
Received 3 Votes on 3 Posts
Verify that the choke is operational. Maybe it's butterfly is closed and not opening for you.
 
  #4  
Old 06-29-18, 07:22 PM
R
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2018
Location: United States
Posts: 2
Received 0 Votes on 0 Posts
Thanks to both for the info and support.
Today I finally have time for work in the mower. The problem was the hose that going from the gas tank to the filter.
I replace the hose and problem solved.
Again thanks.
Happy weekend.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description: