Homelite string trimmer.....

Reply

  #1  
Old 09-18-01, 04:58 PM
Ken S.
Visiting Guest
Posts: n/a
No spark on my Homelite UT20683gas trimmer. Sparkplug replaced, kill switch ohms out good. 24 volts A.C. measured at sparkplug boot when electric start is cranked. Still no spark. Is this the correct voltage? What else should I be checking?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 09-19-01, 03:34 PM
Sharp Advice's Avatar
Admin Emeritus
Join Date: Feb 1998
Location: The Shake and Bake State USA
Posts: 10,440
Hello: Ken S

Sounds like you did rather will attempting to locate and isolate the problem thus far. I doubt it would be the spark modual or magneto but it could be.

Try this first:
Bypass the kill switch with a jumper wire. Try starting the engine. If it starts, the switch is faulty. Use the choke to kill the engine, if it starts.

Using the ohm meter, check for the possibility of grounds within the wiring and at the connection terminals.

Regards and Good Luck,
Forum Moderator
Accurate Power Equipment
Small Engine Service and Repair Technician.
Bare in mind my company no longer services nor repairs lawn and garden powered equipment. The information provided is specific and accurate to the best of my knowledge.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes