After First coat?


  #1  
Old 07-05-05, 08:34 AM
blakeas
Visiting Guest
Posts: n/a
After First coat?

I have put my first coat on of Behr interior paint - brown in my bedroom. When i do my second coat do i have to do the trim all over again? Or can i just use the roller - will that make it look uneven?
 
  #2  
Old 07-05-05, 10:36 AM
M
Forum Topic Moderator
Join Date: Mar 2005
Location: USA - N.E.Tn
Posts: 45,725
Received 850 Upvotes on 746 Posts
You need to cut it in and roll it. The second coat will likely deepen the color [better coverage] and it is apt to show if you skip a step.
 
  #3  
Old 07-05-05, 11:15 AM
B
Member
Join Date: Dec 1999
Location: United States
Posts: 2,484
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
Best is to cut it in again as Mark stated. If you are reall dead set against doing it, look around the room very closely. You'll see why we recommend a second cut-in.
 
  #4  
Old 07-05-05, 12:04 PM
prowallguy's Avatar
Member
Join Date: Jan 2003
Location: St. Louis MO
Posts: 2,510
Upvotes: 0
Received 2 Upvotes on 2 Posts
When i do my second coat do i have to do the trim all over again?
Not if the trim is already fully coated. If it needs another coat, then it needs another coat.
Definitely don't roll out the trim, or it will leave an unattractive stipple. Always brush the trim.
 
  #5  
Old 07-05-05, 07:24 PM
M
Forum Topic Moderator
Join Date: Mar 2005
Location: USA - N.E.Tn
Posts: 45,725
Received 850 Upvotes on 746 Posts
Are we talking about woodwork trim or cutting in the walls [I often hear non painters refer to this as trimming in the room]
 
  #6  
Old 07-06-05, 11:10 AM
blakeas
Visiting Guest
Posts: n/a
sorry I meant cutting in again not the trim - I was wondering if i have to do the corners again on a 2nd coat.
 
  #7  
Old 07-06-05, 02:50 PM
prowallguy's Avatar
Member
Join Date: Jan 2003
Location: St. Louis MO
Posts: 2,510
Upvotes: 0
Received 2 Upvotes on 2 Posts
I'd say yes. I catch someone not cutting in on a second coat, they're fired
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description: