tranny troubles

Reply

  #1  
Old 01-16-03, 03:25 PM
crosswind
Visiting Guest
Posts: n/a
tranny troubles

1994 Ford Explorer, 6 cylinder, automatic.one day no problems, next day tranny wont shift. goes from first to second fine, but not into third. RPM's get way high, almost red line, then i back off, and when the RPM's get down around 2000, the tranny shifts smoothly into third. Same story for third to forth, get my speed up, then coast until RPM's get down to about 200, and then the tranny shifts smoothly idnto fourth. Fluid level is perfect, color is clean, no leaks anywhere, no strange sounds at all.??????
 
Sponsored Links
  #2  
Old 01-16-03, 03:43 PM
Join Date: Dec 2002
Location: Connetisuck
Posts: 162
Check the governer.
 
  #3  
Old 01-16-03, 04:28 PM
Joe_F
Visiting Guest
Posts: n/a
Sounds internally wiped. Mileage?

When did it see a tranny service last?
 
  #4  
Old 01-17-03, 12:12 AM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,814
AOD tranny? If so, before throwing in the towel, check the governor. They are SOOO picky about the least speck of debris.

Like Joe mentioned, servicing it might help if it's been awhile. Has the radiator been removed lately? Sometimes garbage gets in the tranny via the cooler lines to the radiator.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes