Transmission

Reply

  #1  
Old 02-19-03, 05:18 AM
AZbowhunter's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2002
Location: USA
Posts: 148
Red face Transmission

I have a 88 Nesson Maxima with a auto. trans.
The prob. is that when I shift from reverse or from park it will not go in to drive. The only way it will go is is if I shift to 2 range first then up to drive. After it is in drive the trans. works fine.
Also while parked doing the shifting it seems to shift hard with a slight clunk.

Thanks for any help.

Don
 
Sponsored Links
  #2  
Old 02-19-03, 09:24 AM
Joe_F
Visiting Guest
Posts: n/a
Mileage? Last time the tranny fluid was changed? Sounds like internal failure.
 
  #3  
Old 02-19-03, 10:03 AM
AZbowhunter's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2002
Location: USA
Posts: 148
Question

Trany. has 190000.00
Can't remember when last changed but too long I think.

Don
 
  #4  
Old 02-19-03, 03:31 PM
Joe_F
Visiting Guest
Posts: n/a
Borrowed time, likely internal failure. If the fluid is burned or dark, curtains .

Rebuild time in all likelihood.
 
  #5  
Old 02-19-03, 07:44 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,814
Hey Joe...does it kinda sound like AZbowhunter may have a problem in the adjustment of his shift linkage. Usually I have found that when you have to shift to 2nd gear, then up to drive to get it in drive, its because the linkage has worn and/or come out of adjustment. I bet is goes into park just before the indicator shows that its supposed to as well.
 
  #6  
Old 02-20-03, 03:37 AM
Joe_F
Visiting Guest
Posts: n/a
Could be Cheese---but zero detail is really given here and with that mileage, one can usually assume......................

LOL.
 
  #7  
Old 02-20-03, 05:48 AM
AZbowhunter's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2002
Location: USA
Posts: 148
Lightbulb Had heard

Cheese might be right! I have heard from my Son-in-law that a friend of his had the same prob. with the same type of auto. What this person did was have the linkage addjusted. That solved the problem.
I should look into this and hope that is all. It would be hard on my budget if I had to rebuild or get a new tranny.

Don
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes