93 Dakota No Start After 30 Min Warm-up

Reply

  #1  
Old 03-24-03, 09:13 PM
Beholdtl
Visiting Guest
Posts: n/a
Angry 93 Dakota No Start After 30 Min Warm-up

I have a 93 Dakota and can not figure out why after running for a while it refuses to start back up but turns over as if it is not getting any gas. Poured gas down the tbi and it starts but dies. After it has sat for a few hours it will start right up again.

PLEASE, TELL ME WHAT IS THE PROBLEM?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 03-24-03, 09:35 PM
WeldGod's Avatar
Member
Join Date: Mar 2003
Location: Texas
Posts: 616
So you are not getting fuel for restart up? You could have a lot of problems, but vapor lock come to mind. I would start with making sure you are getting fuel for the restart and that there is not excessive vapor in you fuel system.
 
  #3  
Old 03-25-03, 03:28 AM
Joe_F
Visiting Guest
Posts: n/a
I agree.
 
  #4  
Old 03-25-03, 02:10 PM
Beholdtl
Visiting Guest
Posts: n/a
Thanks

I HAVE NO IDEAL WHERE TO BEGIN. NEVER HAD A VEHICLE WITH VAPOR LOCK AND HOW TO SOLVE IT. ANY SUGGESTIONS WOULD BE GREATLY APPRECIATED.
 
  #5  
Old 03-25-03, 03:35 PM
Joe_F
Visiting Guest
Posts: n/a
First step, rent a gauge from Autozone and do a fuel pressure check to make sure the pressure is within spec.

Kill the caps, no need to shout.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes