battery warning light stays on after I put new battery in the car 1990 olds

Reply

  #1  
Old 06-30-03, 10:33 AM
buddy
Visiting Guest
Posts: n/a
Angry battery warning light stays on after I put new battery in the car 1990 olds

I have a 1990 olds car and when I put the new battery in the battery warning light will not go off do I have a short somewhere.
because the car sounds like it needs more battery power. And where do I look for a short.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 06-30-03, 11:05 AM
Member
Join Date: May 2003
Location: USA
Posts: 171
Re: battery warning light stays on after I put new battery in the car 1990 olds

Originally posted by buddy
I have a 1990 olds car and when I put the new battery in the battery warning light will not go off do I have a short somewhere.
because the car sounds like it needs more battery power. And where do I look for a short.
Do you have access to a voltmeter? If so, what's the voltage
at the battery terminals with and without the car running? You
might have something as simple as a bad alternator. Those
new style GM alternators aren't well put together and they
have issues with high heat. I went through a couple in Florida,
and there was nothing my rebuilder could do except redo
the work.

Christopher
 
  #3  
Old 06-30-03, 11:12 AM
Joe_F
Visiting Guest
Posts: n/a
As noted, likely a bad alternator. Replace with a Delco rebuilt.
 
  #4  
Old 06-30-03, 05:04 PM
msargent's Avatar
Member
Join Date: Jan 2003
Location: Arkansas
Posts: 469
Please don't forget to check fuses and fusable links.. Also make sure the battery is fully charged when replacing an alternator..A weak battery has killed many a new alternator..
 
  #5  
Old 06-30-03, 05:21 PM
msargent's Avatar
Member
Join Date: Jan 2003
Location: Arkansas
Posts: 469
Please don't forget to check fuses and fusable links.. Also make sure the battery is fully charged when replacing an alternator..A weak battery has killed many a new alternator..
 
  #6  
Old 07-02-03, 02:10 PM
Naugghtydawg
Visiting Guest
Posts: n/a
simular problem

i had a simular problem after installing a new battery and volts looked good -- pulled off alternator took to oriely and had it checked and the diode was bad most places can check alternators for you
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes