93 Chevy PU engine no start

Reply

  #1  
Old 07-07-03, 10:25 PM
Shade tree Dave
Visiting Guest
Posts: n/a
93 Chevy PU engine no start

A friend of mine has a 93 Chevy pu with a V6. He drove up to the parts store in it and when he came out it wouldn't start and hasn't run since. It is getting no fuel at the injectors AND no spark at the plugs or the coil wire. The fuel pump has been replaced in the tank and it runs when the ignition is turned to the on position, then shuts off after about a second, just like it should.
Because both the fuel system and the secondary electrical system are not functioning, I suspect that the computer may be bad. We have also looked for bad grounds but found nothing.
What could affect both systems that way? Any suggestions?
Dave
 
Sponsored Links
  #2  
Old 07-08-03, 03:33 AM
Joe_F
Visiting Guest
Posts: n/a
Yes, it could be bad. Have a parts store send it out for testing FIRST to determine that before buying a new one.
 
  #3  
Old 07-08-03, 05:15 PM
msargent's Avatar
Member
Join Date: Jan 2003
Location: Arkansas
Posts: 469
Correct me if I'm wrong, but doesn't the ignition module and pick up coil inside the distributor give the ECM the necessary info for running the fire and fuel? Just a thought..And either 1 of these is more likely to just "crap out" than an ECM...??
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes