Mercury Cougar XR7 1996

Reply

  #1  
Old 09-22-03, 03:39 AM
thickey1
Visiting Guest
Posts: n/a
Mercury Cougar XR7 1996

Mercury Cougar XR7 1996 Have a 4.6 litre V8 with check engine light comeing on. This happened just after the engine was degreased and hi pressure washed. The car runs rough for a while like a car would run when there is water in the gas tank then runs fine after warms up. Still have check engine light on

Thanks in advance,
 
Sponsored Links
  #2  
Old 09-22-03, 04:08 AM
billys68ss's Avatar
Member
Join Date: May 2003
Location: USA
Posts: 1,459
Put a scanner on it and find out what the codes are. This will narrow your search. You may have knocked a vacuum line or electrical connector off. Worse case, you broke or damaged something. Let us know what your codes are.
Billy
 
  #3  
Old 09-22-03, 08:25 AM
Join Date: Jun 2002
Location: Long Island, NY
Posts: 1,531
Sounds like wires are wet, most likely water in the spark plug holes.

Larry
 
  #4  
Old 09-22-03, 09:58 AM
darrell McCoy
Visiting Guest
Posts: n/a
I'd drive it a while, then check codes and reset light, will probably be OK. Pressure washing engines with electronic stuff is bad business.
 
  #5  
Old 09-22-03, 07:00 PM
Joe_F
Visiting Guest
Posts: n/a
All are correct.

Tip: No need to steam clean an engine like this. Not a show car and doing so does more harm than good for the everyday car. Leave it be .
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes