speedometer

Reply

  #1  
Old 12-01-03, 07:19 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2003
Posts: 13
speedometer

i have a 1996 chysler caravan, the speedometer and mileage gauge stop workings. What can be the problem. Thanks for the help
 
Sponsored Links
  #2  
Old 12-01-03, 11:32 AM
billys68ss's Avatar
Member
Join Date: May 2003
Location: USA
Posts: 1,459
Sounds like a cluster problem. You will have to take it to a dealer and have a new one programmed and installed.
Billy
 
  #3  
Old 12-01-03, 12:24 PM
carguyinva's Avatar
Member
Join Date: Nov 2003
Location: Shenandoah Valley
Posts: 1,147
perhaps a speed sensor?

not unusual for speed sensors to go bad on these....and i don't think that they are too pricey...how about it mike? I'd check on a price for that...i'm not much on throwing parts at problems but if it's cheap enough, it might be worth it to you to try one before taking it to the dealer to have it checked...they're pretty easy to change
 
  #4  
Old 12-01-03, 12:55 PM
billys68ss's Avatar
Member
Join Date: May 2003
Location: USA
Posts: 1,459
To validate the possibility of a speed sensor...... Do you have a check engine light on? Does the car run and drive ok?
Billy
 
  #5  
Old 12-01-03, 04:18 PM
mike from nj
Visiting Guest
Posts: n/a
it sure would help US to know what engine and trans you have, this way we can help YOU!

it could be a sensor, depends on the trans type. could be a cluster, could be a wire

does it shift correctly, check engine light on?

we have done quite a few sensors in the last 2 years or so (an understatement)
 
  #6  
Old 12-01-03, 07:42 PM
billys68ss's Avatar
Member
Join Date: May 2003
Location: USA
Posts: 1,459
Mike... Amen to that..... We had a hard time keeping them in stock when I worked at the dealership. There were weeks when I had to order them 2 or 3 times and sometimes still ran out and had to go to the dealer across town to get 1.
Billy
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes