Fast Flasher on Left turn 2001 F150 4X4

Reply

  #1  
Old 02-07-04, 03:56 PM
aaron_eckhoff
Visiting Guest
Posts: n/a
Question Fast Flasher on Left turn 2001 F150 4X4

When I indicate a left turn I get a rapid blinker, the left rear
light flashes fast the left front nothing. I replaced the bulb (tried two known good bulbs) Switched out the socket with the working one, checked the fuses, tried a BFH!!! still no go..
Truck is out of warrenty...Dealer says it can't be the flasher
unit or nothing would work.....PLEASE HELP!!!
 
Sponsored Links
  #2  
Old 02-07-04, 04:17 PM
Desi501's Avatar
Member
Join Date: Oct 2003
Location: Boynton Beach Florida
Posts: 2,207
It's not the flasher. The problem is the front one not working. Your going to have to find out why. It may be a ground problem. Usually the problem is right in the pigtail. There should be a verticle strap inside the socket that contacts the side of the bulb, see if that is intact. You may have to use a testlight to test for powers and ground to find the problem. If the problem turns out to be the pigtail, it's easy to snip off the old one and splice a new one in.
 
  #3  
Old 02-12-04, 12:28 PM
PNUT883
Visiting Guest
Posts: n/a
you said you tried two good bulbs. one in front and one in back or in the same socket. sounds like a stupid question but just curious
 
  #4  
Old 03-01-04, 06:40 AM
aaron_eckhoff
Visiting Guest
Posts: n/a
Originally posted by PNUT883
you said you tried two good bulbs. one in front and one in back or in the same socket. sounds like a stupid question but just curious
no both in front because the rear works.
 
  #5  
Old 03-01-04, 02:18 PM
Member
Join Date: Nov 2001
Location: North Texas
Posts: 2,345
hazard flasher

Try your hazard flashers and see with bulb does not work.
 
  #6  
Old 03-01-04, 03:32 PM
aaron_eckhoff
Visiting Guest
Posts: n/a
Re: hazard flasher

ok tried Hazards and all but the front left work which is the one I have been working on.
 
  #7  
Old 03-01-04, 04:10 PM
Member
Join Date: Nov 2001
Location: North Texas
Posts: 2,345
Ok

Ok we know it is not the flasher.My next thing I would check is all connections to that light.Can you swap out the assembly from rigt to left just for testing?You will need a DVOM for furter testing after that.But first I would clean all connections real good with a small file or pick.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes