4wd not engaging

Reply

  #1  
Old 04-11-04, 06:39 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2002
Location: Canada
Posts: 105
4wd not engaging

1999 GMC Envoy 4.3L 4wd auto.Its push button to engage drive modes. It only works on 2wd Hi and 4wd Lo but will not engage 4WD Auto or 4Wd Hi. Any Ideas?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 04-12-04, 12:37 AM
boardslinger
Visiting Guest
Posts: n/a
I've yet to see one of those automatic locking 4wd units NOT seize up. You're probably better off converting it over to manual locks. But I'm sure one of the resident experts here will have a way to fix your problem. Good Luck
 
  #3  
Old 04-12-04, 04:33 AM
carguyinva's Avatar
Member
Join Date: Nov 2003
Location: Shenandoah Valley
Posts: 1,147
you can't convert to manual...

...locking hubs. take it to a competent tech and have it scanned for codes. it may have a bad encoder motor...it may just need to be exercised. sometimes they freeze up due to lack of use. good luck...
 
  #4  
Old 04-12-04, 04:39 AM
Member
Join Date: Apr 2002
Location: Pittsburgh,Pa
Posts: 2,417
You need to have atc codes checked to accurately diagnose it but I would suspect the mode switch is faulty(dash select switch).I think you may find a mode switch malfuntion code stored,if so replace the switch and clear the code.B2725 is the code # for the mode switch.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes