1995 Villager Hard To Start, Blows 5 Ams Fuse

Reply

  #1  
Old 05-25-04, 09:54 AM
islandermike
Visiting Guest
Posts: n/a
1995 Villager Hard To Start, Blows 5 Ams Fuse

My 1995 Mercury Villager with 120k miles is blowing the 5 amps Engine Control fuse and hard to start. I know that the fuse has something to do with it, being hard to start, because this was blown once and the effect was exactly the same. The only difference now is that it keeps blowing the 5 amp Engine Contrl Fuse.

Thanks
 
Sponsored Links
  #2  
Old 05-25-04, 03:06 PM
Member
Join Date: Apr 2002
Location: Pittsburgh,Pa
Posts: 2,417
You will need a wiring diagram to trace that circuit.You may want to try the local library for one.I do not have one maybe someone else who comes here may have it.If you can't find a short in the wiring the pcm may be bad blowing the fuse.
 
  #3  
Old 05-25-04, 04:54 PM
billys68ss's Avatar
Member
Join Date: May 2003
Location: USA
Posts: 1,459
That fuse provides power to the PCM and the DRL (Daytime Running Lamp) module. I would disconnect the module to rule that out. You may have a wire that has rubbed through.
Hope this is helpful to ya,
Billy
 
  #4  
Old 05-25-04, 05:01 PM
islandermike
Visiting Guest
Posts: n/a
You are exactly correct. It was the daytime running light that has pinched wired. Thank you very much for your help.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes