92 Camero tach problem

Reply

  #1  
Old 06-28-04, 01:13 AM
Krazi2
Visiting Guest
Posts: n/a
92 Camero tach problem

undefinedundefined I've got a 92 Camero RS, 305 v8, that is having problems with the tach, or maybe engine. When the tach reaches about 2000 rpm it starts jumping forward and backwards. The engine has a very muted pop noise. The temp gage is cool, the battery is right on the money and the oil gage is where it should be. I try to explain this to a mechanic and they just look at me strange. I seem to loose a little power when that happens.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 06-28-04, 03:03 PM
Member
Join Date: Apr 2002
Location: Pittsburgh,Pa
Posts: 2,417
Things to check are fuel pressure with a guage,clogged convertor,faulty secondary ignition components(wires,plugs etc)air filter.Your description sounds like it indicates an intake backfire occuring.
 
  #3  
Old 07-06-04, 02:09 PM
Krazi2
Visiting Guest
Posts: n/a
Smile What I've checked

I've had a major tune-up, since we found mice had eaten the wiring. The air filter is clean so I guess what's left is to check the fuel pressure and the converter. It usually happens after the car has been running for a while.
Thanks for the info. I'll let you know if it works.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes