Problems with 1990 acura legend...

Reply

  #1  
Old 08-31-04, 09:41 PM
JJD2207
Visiting Guest
Posts: n/a
Problems with 1990 acura legend...

1.) Fan makes high pitched chirping sound from 0-30 and when I slow down. Sound duration is like 5 seconds every time.

2.) Lifters need replaced cuz car ticks

3.) Motor mounts may need to be replaced because car rumbles a little when car isnt in motion.

What are some estimated prices for fixing these things and what stuff can I just buy the parts to and do it myself if I don't have too much experience under the hood? Any input on this would be greatly appreciated. Thanks ahead of time!
 
Sponsored Links
  #2  
Old 09-01-04, 02:58 AM
Member
Join Date: Dec 2001
Posts: 2,538
are you sure that you just dont have a loose heat shield on the exhuast sytsem making noise as I dont see any reason for a fan to only make noise from 0 to 30 and when you slow down.
might try a oil additive such as rislone next time you change the oil to see if it helps the ticking noise if it is a lifter or hydralic tappet it may help.
 
  #3  
Old 09-01-04, 03:57 PM
Johnc280
Visiting Guest
Posts: n/a
I agree with Bejay about the fan. Its a little odd to only make that noise at certain speeds. That fan is electric anyway correct?

The ticking noise is very common from Acura. I have had good luck with oil additives to take care of that problem. The BG product MOA seems to work well but I dont think you can buy it over the shelf.

I recommend you call around for estimates to have the motor mounts replaced and pay someone else to do it.

Good luck.
 
  #4  
Old 09-01-04, 10:54 PM
JJD2207
Visiting Guest
Posts: n/a
Thanks

Thanks for all the help! I love this car so i just needed to know =)
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes