1993 Mustang starting problems

Reply

  #1  
Old 09-02-04, 10:42 AM
Kenny Hendrix
Visiting Guest
Posts: n/a
1993 Mustang starting problems

It has failed to start 2xs in 3 weeks leaving my wife stranded at the grocery store. I go back the next morning and it starts right up.

It's getting gas and turning over but not getting the fire to start

the alternator and battery are new. No dummy lights are coming on to indicate a problem. I've checked the fuses and they all seem to be fine. What could be the problem?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 09-02-04, 12:08 PM
Member
Join Date: Aug 2003
Location: Cape Cod
Posts: 4,320
The TFI (ignition) module on these are notorious for failing
Though usually they just fail-not an intermitent problem
I'd have it checked
 
  #3  
Old 09-02-04, 12:11 PM
Member
Join Date: Aug 2003
Location: Cape Cod
Posts: 4,320
is this a 4 or 8 cyl?
 
  #4  
Old 09-02-04, 02:26 PM
Kenny Hendrix
Visiting Guest
Posts: n/a
It's a 4 cyllinder
 
  #5  
Old 09-02-04, 09:44 PM
Member
Join Date: Aug 2003
Location: Cape Cod
Posts: 4,320
If you've pulled plugs to check spark and have none...(plugs, cap, & rotor OK?)
Check the Ohms on your coil to cap wire, or put a known good one in there
With a voltmeter you can check your coil (your coil is high on the list if it's original), but if that's original you may want to replace it anyway
Then there is that TFI module
I don't know of a DIY way to test it except put a known good one in
But if you have TFI, having a spare on hand is not a bad idea (they are that bad, and with no warning, can just die while driving down the highway)
 
  #6  
Old 09-03-04, 04:26 PM
Kenny Hendrix
Visiting Guest
Posts: n/a
thanks a lot. I'll check it all out.

Just curious, but if I took it to a garage and had them hook it up to the computer would it tell me what you're telling me? My guess is no because the service engine light doesn't come on. Am I right?
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes