95 Ford probe code 181

Reply

  #1  
Old 09-25-04, 12:01 AM
Member
Thread Starter
Join Date: May 2004
Posts: 341
95 Ford probe code 181

I've got a '95 ford probe that I'm getting a fault code 181 (o2 sensor fault,unable to switch lean during part throttle). I've replaced the temp sensor and O2 sensor to no avail. Car runs fine, but sometimes runs rough at speed (70). I'm thinking computer but its hardly ever that, so?
thanks.....jeff
 
Sponsored Links
  #2  
Old 09-25-04, 07:39 AM
Member
Join Date: Aug 2003
Location: Cape Cod
Posts: 4,320
Hey jeffk,
Yeah that "o2 sensor code" doesn't necessarily mean the sensor is bad
Just that it's not switching during part throttle
It's prolly not the comp
Check your mass airflow sensor for crud build up
Then I'd say check your throttle position sensor voltage
Sorry I don't know what it should be on a probe, but if the voltage is jumping around on you, somethings wrong w/it
 
  #3  
Old 09-26-04, 10:34 AM
jatco's Avatar
Member
Join Date: Mar 2004
Location: Vancouver, BC
Posts: 1,045
Check out www.probetalk.com for great Probe info (similar to mx6.com)
Heres something I found....that may help you out.

http://forums.probetalk.com/showthre...light=code+181
.
and this one...(a bit long..but helpful)
http://forums.probetalk.com/showthre...light=code+181
/
http://dalidesign.com/hbook/eectest.html
..Technical info....
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes