EGR Woes

Reply

  #1  
Old 10-02-04, 04:03 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2000
Location: Honolulu
Posts: 91
EGR Woes

Help me out here with this mystery if you dare!

1988 Camaro, Vin E, 305 Throttle Body Injection

I keep getting an EGR Failure Code on my Autoxray Scanner. I've changed the EGR Valve itself, the EGR solenoid, and have ensured that the passage way is clear, as far as I can tell.

Typically, I will be driving to work in the morning...through traffic it's no problem. But when it clears up and I'm cruising at 60mph -that's when the light comes on. Then, when I shut down, it resets. I leave work, start back home, and it happens again at highway speeds.

Any help would be greatly appreciated!!

Maitai
 
Sponsored Links
  #2  
Old 10-02-04, 06:26 PM
Desi501's Avatar
Member
Join Date: Oct 2003
Location: Boynton Beach Florida
Posts: 2,207
Check your vacuum routing to be sure it is set up from the right sources and has nothing else bleeding off your vacuum from that circuit. Also check carefully that a previous know it all didn't stick a B B into the line somewhere to disable the system. Try manually triggering the vacuum solonoid with the engine idling by tapping a wire into the ground/trigger side of the solonoid and momentarily grounding it to see if the engine tries to stall. Obviously, you'll need power at the solonoid also with the key on.
 
  #3  
Old 10-04-04, 10:19 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2000
Location: Honolulu
Posts: 91
Thank you...
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes