alternator/water pump belt for 97 mazda protege

Reply

  #1  
Old 10-11-04, 05:54 PM
duanew
Visiting Guest
Posts: n/a
alternator/water pump belt for 97 mazda protege

I'm having trouble keeping this belt on my car. I have put 3 new belts on in less than 2k miles. Once it starts squeeling, it soon breaks. I have checked the tension, applied belt dressing, and still I have this problem. Is this something common with this car? It has approx 100k miles. Any help would be welcome.
Thanks
 
Sponsored Links
  #2  
Old 10-11-04, 07:01 PM
Desi501's Avatar
Member
Join Date: Oct 2003
Location: Boynton Beach Florida
Posts: 2,207
You have an alignment issue your not seeing. Examine it very carefully looking for any pully that is not in perfect alignment or a pully of tensioner that is worn and being pulled at an angle. This will cause the belt to migrate to the side and eventually come apart/off.
 
  #3  
Old 10-12-04, 04:30 PM
duanew
Visiting Guest
Posts: n/a
Thanks for the reply. I'll have to inspect it again. Would this also cause the belt to squeel?

Thanks
 
  #4  
Old 10-12-04, 05:59 PM
Desi501's Avatar
Member
Join Date: Oct 2003
Location: Boynton Beach Florida
Posts: 2,207
It could. A bad spring tensioner could also do that.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes